Menu imprez okolicznościowych .

Serdecznie zapraszamy Państwa do skorzystania z naszej oferty MENU OKOLICZNOŚCIOWE  na zorganizowanie  spotkań w gronie rodzinnym , znajomym czy przyjaciół .

 Zapraszamy do rezerwacji na imprezy komunijne  na rok 2024 r.  Mamy wolne terminy

Menu jest przykładowe ( w chwili rezerwacji terminu istnieje możliwość dostosowania menu do Państwa oczekiwań ) . Rezerwacja terminu wiąże się z wpłaceniem zadatku w wysokości 500 zł ( kwota ta jest odliczana od rachunku końcowego ). Oferta menu  do realizacji od  grupy : 10 osób ( pełnopłatnych ).
Dzieci do lat 3 = 0 zł .
Nasza restauracja może ugościć do 22 osób ( miejsc siedzących )  . W okresie letnim ( maj , czerwiec, lipiec) istnieje możliwość zorganizowania imprezy w oranżerii restauracji  do 20 osób .
       
M
enu 160 zł/osoba  ( czas pobytu około 1,5- 2,5 godz.)
Zupa podawana w wazie
*Krem pomidorowy z kluseczkami bazyliowymi
II danie podawane na paterach
*Roladka drobiowa nadziewana szpinakiem ,suszonym pomidorem i serem
*Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
*Kluski śląskie
*Ziemniaki z masłem i koperkiem
*Bukiet surówek ( 2 rodzaje , marchew, kapusta)
*Warzywa sezonowe na gorąco z masłem
Deser
*Panna cotta z musem owocowym
Kawa z ekspresu lub herbata zwykła z cytryną

Do posiłku woda mineralna z cytryną i miętą w dzbanku

 

 
Menu 179 zł/osoba( czas pobytu około 3 – 4 godziny)
Przystawka podawana porcjowo
*Sakiewki sring-rools z brokułami , suszonym pomidorem i fetą
Zupa podawana w wazie
*Consome z kaczki z pierożkami mięsnymi
II danie podawane na półmiskach
*Sakiewki wieprzowe z pieczarką w sosie pieczeniowym
*Filet z dorsza w ziarnach słonecznika z sosem paprykowym
*Kopytka
*Ziemniaki z masłem i koperkiem
*Sałatka z pomidora z serem feta
*Buraczki na graco
Deser
*Maliny na gorąco z gałką lodów i bita śmietaną
Do posiłku woda mineralna z cytryną i miętą w dzbanku
Kawa z ekspresu lub herbata zwykła z cytryną

 

 
  Menu 200 zł/osoba( czas pobytu około 4 – 5 godzin)
Przystawka podawana porcjowo
*Szynka dojrzewająca na melonie z dipem miodowym
Zupa podawana w wazie

*Krem bakłażanowy z fetą i kolendrą

II danie podawane na paterach
*Mostek wołowy w sosie pieczeniowym
*Cukinia nadziewana jagnięciną
*Kluski śląskie
*puree
*Bukiet surówek ( 3 rodzaje ) marchew, kapusta, seler
Warzywa sezonowe na gorąco z masłem
Deser
*Mini beza z mascarpone i owocami z polewą malinową
Zestaw przekąsek finger-food  5 szt/osoba
·         Przepiórcze jaja w sosie remulade

·         Nadziewane pomidorki serkiem chrzanowym z kaparami

·         Koreczki śledziowe z suszonym pomidorem z Pesto i chipsem

·         Rożki z dojrzewającej szynki z sałatką ziemniaczaną

·         Koreczki Cievapcici z piklami

·         Mini caprezze w bazylikowej oliwie

·         Pasztet z kaczki z żurawiną

·         Tortilla z warzywami i serkiem ziołowym

Do posiłku woda mineralna z cytryną i miętą w dzbanku

Kawa z ekspresu lub herbata zwykła z cytryną