menu okolicznościowe

 

Przedstawiamy Państwu propozycje( przykładowe) menu okolicznościowego na spotkania w gronie rodzinnym, przyjaciół i znajomych. W cenę menu jest wliczony wystrój stołu ( kwiaty , świece, serwetki) . W chwili rezerwacji terminu istnieje możliwość przygotowania menu wg Państwa oczekiwań .

W restauracji możemy ugościć do 28 osób .

W naszej ofercie posiadamy duży wybór win z rożnych krajów świata ( Portugalia, Chile, Włochy,Australia, Niemcy,Gruzja,Francja,USA,Izrael).

Dla smakoszy piwa polecamy BROWAR PROFESJA z ofertą piw rzemieślniczych.

Atrakcją dla gości może być fontanna czekoladowa z dwoma rodzajami czekolady ( biała i ciemna) serwowana z owocami sezonowymi .

 

I zestaw 75 zł/osoba

przystawka podawana porcjowo
Caprese z mozzarellą  , oliwka i pesto z grzanką
zupa podawana w wazie
Bulion z kaczki z kostką krakowską
Danie główne podawane na półmiskach
Pieczeń z karczku w sosie rozmarynowym
Filet z kurczaka   zapiekany  z pieczarką i z serem regionalnym
Mieszanka warzyw sezonowych z masłem i czarnym sezamem
Sałatka vinegrette
Ziemniaki z masłem i koperkiem
Kluski śląskie
Deser podawany porcjowo
Sałatka z owoców sezonowych z lodami mieszanymi i polewą

Do obiadu podajemy wodę mineralną z cytryną i miętą

II zestaw 90 zł/osoba

zupa podawana w wazie

Krem dyniowy z prażonymi migdałami

Danie główne podawane na paterach

policzki wołowe w sosie własnym

filecik wieprzowy z sosem z podgrzybków

ziemniaki z masełkiem i koperkiem

ryż na sypko

sałatka vinegrette

kapusta zasmażana

Przekąski finger food

Koreczki cievapcici

Jaja faszerowane pastą z pstrąga

Kapelusze pieczarek nadziewane szpinakiem

Szynka nadziewana musem chrzanowym

Tortilla z musem serowym z jarzynami

Pomidorki nadziewane sałatką ziołową

Koreczki serowe z winogronem

Śliwki opasane boczkiem

Capreze z motzarellą i oliwkami

Do posiłku podajemy wodę z cytryną w dzbankach

kawa z ekspresu  lub herbata zwykła

 

III zestaw 120 zł/osoba

Przystawka podawana porcjowo
Roladka włoska z rukolą i dipem cytrynowym z grzanką
Zupa podawana w wazie
Rosół z makaronem
II danie podawane na paterach
Pieczeń z szynki w sosie z  podgrzybków
Roladka drobiowa nadziewana szpinakiem ,suszonym pomidorem i serem regionalnym
Dorsz w ziarnach słonecznika
Jarzyny na w delikatnym sosie beszamelowym
Sałatka vinegrette
Ziemniaki z masłem i koperkiem
Kluski śląskie
Deser podawany porcjowo
maliny na gorąco z gałką lodów i  bitą śmietaną
Zakąski w stylu finger-food
Przepiórcze jaja w sosie remulade
Nadziewane pomidorki serkiem chrzanowym z kaparami
Koreczki śledziowe z suszonym pomidorem z pesto i chipsem
Rożki z dojrzewającej szynki z sałatką ziemniaczaną
Koreczki cievapcici z piklami
Mini caprese w bazyljowej oliwie
Pasztet z żurawiną
Bruschetta z pomidorami i serem ze świeżą bazylią
Do posiłku podajemy  wodę z cytryną w dzbankach, soki owocowe
Kawa z ekspresu  lub herbata zwykła