menu okolicznościowe

 

Przedstawiamy Państwu propozycje( przykładowe) menu okolicznościowego na spotkania w gronie rodzinnym, przyjaciół i znajomych. W cenę menu jest wliczony wystrój stołu ( kwiaty , świece, serwetki) . W chwili rezerwacji terminu istnieje możliwość przygotowania menu wg Państwa oczekiwań .

W restauracji możemy ugościć do 28 osób .

W naszej ofercie posiadamy duży wybór win z rożnych krajów świata ( Portugalia, Chile, Włochy,Australia, Niemcy,Gruzja,Francja,USA,Izrael).

Dla smakoszy piwa polecamy BROWAR PROFESJA z ofertą piw rzemieślniczych.

 

Zestaw I          80 zł /osoba

Przystawka :

dojrzewająca szynka na melonie z dresingiem miodowym z grzanką

Zupa podawana w wazie :

krem dyniowy

Danie główne podawane na półmiskach :

poliki wołowe w sosie własnym

roladka drobiowa nadziewana szpinakiem , serem feta i suszonym pomidorem w delikatnym sosie beszamelowym

ziemniaki z masłem i koperkiem

kasza z rozmarynem

kapusta zasmażana

sałatka vinegrette

Deser :

panna cotta z musem malinowym

Do posiłku podajemy wodę z cytryną i mięta w karafkach

 

Zestaw II         105 zł /osoba

Zupa podawana w wazie :

krem z pomidora z bazylią i groszkiem ptysiowym

Danie główne podawane na półmiskach :

roladka śląska w sosie własnym

filet drobiowy zapiekany ze szpinakiem i serem regionalnym z suszonym pomidorem

ziemniaki z masłem i koperkiem

kluski śląskie

sałatka vinegrette

warzywa sezonowe na gorąco

Przystawki finger food:

szaszłyki z mozzarelli i pomidorka z bazylią

kulki serowe z sezamem

mini tatar z poklami

cukinia z szynką szwarcwaldzką

łosoś w liściach norii

pasztet na pikantnej gruszce z krakersem

ser regionalny z korniszonem

daktyle opasane bekonem na sosie ajvar

pieczarka ze szpinakiem

Do posiłku podajemy wodę z cytryna i mięta w karafkach

Kawa rozpuszczalna z mlekiem lub herbata czarna z cytryną

 

Zestaw III           135 zł /osoba

Przystawka podawana porcjowo :

roladka włoska z rukolą i dipem cytrynowym z grzanką

Zupa podawana w wazie :

rosół z makaronem

Danie główne podawane na półmiskach :

pieczeń z szynki w sosie rozmarynowo-śliwkowym

roladka drobiowa nadziewana szpinakiem , suszonym pomidorem i serem regionalnym

jarzyny w delikatnym sosie beszamelowym

sałatka vinegrette

ziemniaki z masłem i koperkiem

kluski śląskie

Deser:

gałka lodów na owocach z bitą śmietaną i polewą

Zakąski w stylu finger food:

przepiórcze jaja w sosie remuladę

nadziewane pomidorki serkiem chrzanowym z kaparami

koreczki śledziowe z suszonym pomidorem z pesto i chipsami

rożki z dojrzewającej szynki z sałatką ziemniaczaną

korzecki cievapcici z piklami

mini capreze w bazyliowej oliwie

pasztet z żurawiną

bruschetta z pomidorami i serem ze świeżą bazylią

Do posiłku podajemy wodę z cytryna i miętą w karafkach

Kawa rozpuszczalna z mlekiem lub herbata czarna z cytryną