menu okolicznościowe

 

Przedstawiamy Państwu propozycje( przykładowe) menu okolicznościowego na spotkania w gronie rodzinnym, przyjaciół i znajomych. W cenę menu jest wliczony wystrój stołu ( kwiaty , świece, serwetki) . W chwili rezerwacji terminu istnieje możliwość przygotowania menu wg Państwa oczekiwań .

W restauracji możemy ugościć do 28 osób .

W naszej ofercie posiadamy duży wybór win z rożnych krajów świata ( Portugalia, Chile, Włochy,Australia, Niemcy,Gruzja,Francja,USA,Izrael).

Dla smakoszy piwa polecamy BROWAR PROFESJA z ofertą piw rzemieślniczych.

Atrakcją dla gości może być fontanna czekoladowa z dwoma rodzajami czekolady ( biała i ciemna) serwowana z owocami sezonowymi .

I zestaw 75 zł/osoba

przystawka podawana porcjowo
Caprese z mozzarellą  , oliwka i pesto z grzanką
zupa podawana w wazie
Bulion z kaczki z kostką krakowską
Danie główne podawane na półmiskach
Pieczeń z karczku w sosie rozmarynowym
Filet z kurczaka   zapiekany  z pieczarką i z serem regionalnym
Mieszanka warzyw sezonowych z masłem i czarnym sezamem
Sałatka vinegrette
Ziemniaki z masłem i koperkiem
Kluski śląskie
Deser podawany porcjowo
Sałatka z owoców sezonowych z lodami mieszanymi i polewą

Do obiadu podajemy wodę mineralną z cytryną i miętą

II zestaw 90 zł/ osoba

 Zupa podawana w wazie

*krem z selera z prażonym bekonem

Danie główne podawane na paterach

*poliki wołowe w sosie własnym

* fileciki wieprzowe w sosie z podgrzybków

*ziemniaki z masełkiem i koperkiem

*ryż na sypko

*sałatka vinegrette

*kapusta zasmażana

Przekąski finger food

Szaszłyki z motzarelli i pomidorka z bazylią

Kulki serowe z sezamem

Mini tatar z piklami

Cukinia z szynką parmeńską

Łosoś w liściach norii

Pasztet na pikantnej gruszce z krakersem

Ser regionalny z korniszonem

Daktyle opasane bekonem na sosie ajvar

Bruszetta

Do posiłku podajemy  wodę z cytryną w dzbankach

Kawa z ekspresu  czarna lub z mlekiem , herbata czarna z cytryną

 

III zestaw 130 zł/osoba

Przystawka podawana porcjowo
Roladka włoska z rukolą i dipem cytrynowym z grzanką                                                          Zupa podawana w wazie
Rosół z makaronem
II danie podawane na paterach
Pieczeń z szynki w sosie z  podgrzybków
Roladka drobiowa nadziewana szpinakiem ,suszonym pomidorem i serem regionalnym
Dorsz w ziarnach słonecznika
Jarzyny na w delikatnym sosie beszamelowym
Sałatka vinegrette
Ziemniaki z masłem i koperkiem
Kluski śląskie
Deser podawany porcjowo
maliny na gorąco z gałką lodów i  bitą śmietaną
Zakąski w stylu finger-food
Przepiórcze jaja w sosie remulade
Nadziewane pomidorki serkiem chrzanowym z kaparami
Koreczki śledziowe z suszonym pomidorem z pesto i chipsem
Rożki z dojrzewającej szynki z sałatką ziemniaczaną
Koreczki cievapcici z piklami
Mini caprese w bazyliowej oliwie
Pasztet z żurawiną
Bruschetta z pomidorami i serem ze świeżą bazylią
Do posiłku podajemy  wodę z cytryną w dzbankach, soki owocowe
Kawa z ekspresu  lub herbata zwykła