Miło nam będzie gościć Państwa podczas biesiad w gronie bliskich czy też znajomych .
Przygotowaliśmy ofertę na spotkania wigilijne w restauracji w okresie Świąt . Menu jest przykładowe, w chwili rezerwacji terminu istnieje możliwość dostosowania menu do Państwa oczekiwań.
W dniach 24, 25, 26 grudnia restauracja jest nieczynna .
I Zestaw 160 zł /osoba ( czas imprezy około 1,5 -2 godz.)
Zupa podawana w wazie ( krokiety na paterach)
Barszcz z krokietem z kapustą i grzybami
Danie główne podawane na półmiskach
Sakiewki wieprzowe w sosie grzybowym
Karp z pieca ( filet )
Grillowane ziemniaki okraszane boczkiem i cebulką
Buraczki zasmażane
Sałatka vinegrette
Deser podawany porcjowo
Mus jabłkowy na ciepło z gałką lodów waniliowych z karmelem i orzechami prażonymi
Woda mineralna z cytryną i miętą podawana w dzbanku lub kompot owocowy
Kawa z ekspresu ( mleko i cukier podawane osobno) lub herbata czarna z cytryną
II Zestaw 180 zł/osoba ( czas imprezy około 2 ,5 -3 godz.)
Przystawka podawana porcjowo
Tatar ze śledzia z piklami i z tościkiem
Zupa podana w wazie
Krem z borowika
Danie główne podane na półmiskach
Karp z patelni
Filet z kaczki w sosie wiśniowym
Ziemniaki z rozmarynem i cebulką
Jarzyny na gorąco z masłem i czarnym sezamem
Kapusta z grzybami
Deser podawany porcjowo
Torcik jabłkowy z bitą śmietaną i prażonymi migdałami
Woda mineralna z cytryną i miętą podawana w dzbanku lub kompot owocowy
Kawa z ekspresu lub herbata zwykła z cytryną podawana wg zamówienia gości
Lampka wina 150ml /osoba ( wino czerwone lub białe GRUZJA)
III Zestaw 220zł /osoba ( czas imprezy około 4-5 godz.)
Zupa podawana w wazie
Krem dyniowy z prażonymi migdałami
Danie główne podawane na paterach
Pieczony karczek w sosie śliwkowym
Filet z jesiotra z pieczarkami w śmietanie
Puree ziemniaczane
Marynowana cukinia na rukoli ze smakową oliwą rydzową
Pierogi z karpiem
Deser podawany porcjowo
Piernik z mascarpone, powidłami śliwkowymi i bakaliami w karmelu
Przystawki w stylu finger food
- Tortilla z ziołowym fromage kiełkami brokuł i chrupiącymi warzywami
- Faszerowane szpinakiem kapelusze pieczarek z plastrem koziego sera
- Jajo z pastą remulade
- Rożki z szynki dojrzewającej nadziewane chrzanowym serkiem
- Terina drobiowa z daktylami i dresingiem limonowym
- Koktajlowe pomidorki nadziewane sałatką rokpol z kaparami
- Tartinki z pastą z wędzonego pstrąga z kawiorem
- Daktyle w bekonie na chutney śliwkowo-imbirowym z chili
Kompot owocowy w dzbanku lub woda mineralna z cytryną
Kawa z ekspresu i herbata zwykła z cytryną wg zamówienia gości
Lampka wina/150ml – białego półwytrawnego lub wino czerwone półwytrawne ( wina gruzińskie)