Wakacje w restauracji 4 PORY ROKU to tradycyjne już PODRÓŻE KULINARNE . Każdy tydzień wakacji z nowymi daniami z różnych stron świata .
Karta menu w restauracji jest zmienna ( w każdym tygodniu nowe propozycje dań z wykorzystaniem produktów sezonowych ). Możliwość zmian niektórych dań każdego dnia .
Nasze MENU powstaje na bazie przygotowanych przez nas przetworów ( powideł , marynat, warzywnych przecierów , musów , pikli ) Menu jest zmienne ,dostosowane do produktów sezonowych .
W ofercie menu , duży wybór win oraz piwa rzemieślnicze z browaru WIDAWA
MenuTYDZIEŃ Argentyński od 22 do 28 lipca |
|
Przystawki |
|
Tatar wołowy z żółtkiem i dodatkami z grzankami ( 3 szt.) | 41 zł |
Ser kozi smażony na maśle z gruszką , orzechami Pini z grzankami ( 2 szt.) | 38 zł |
Paluszki drobiowe z grilla z daktylami w bekonie z piklami i dipem BBQ z grzankami ( 2 szt.) | 39 zł |
Carpaccio z marynowanej polędwicy wołowej z oliwą ,kaparami i parmezanem z grzankami ( 2 szt.)
|
44 zł
|
Sałatki ( + 2 grzanki ) |
|
Z wątróbki drobiowej smażonej na maśle z jabłkiem i rodzynkami z sosem owocowym | 39 zł |
Z kozim serem i burakiem z grillowana gruszką z chili i pomidorkami | 41 zł |
Z krewetkami (8 szt.) smażonymi z pomidorkami koktajlowymi na maśle z czosnkiem i pietruszką | 41 zł |
Z smażonym bobem na maśle z jajem sadzonym ,pomidorkami z dipem czosnkowym
|
41 zł
|
Zupy ( 250ml) |
|
Żurek z jajem w chlebku | 34 zł |
Krem z selera z prażonym boczkiem |
22 zł |
Sopa de mariscos : zupa rybna |
28 zł |
Gazpacho | 22 zł |
|
|
Dania obiadowe |
|
Filet z dorsza z frytkami , dipem czosnkowym i surówką z kapusty | 58 zł |
Stek ze schabu z kością z chimi churri z puree z batata z grilowanymi warzywami | 62 zł |
Feijoada : gulasz wieprzowy z czarną fasolą i kiełbasą z ryżem i sałatą vinegrette |
49 zł |
Empanadas : pieczone pierogi z wołowiną , dipem guacamole i sałatką z pomidorów i arbuza |
52 zł |
Grillowany ser haloumi z pomidorem i cukinią smażoną na miksie sałat z dipem czosnkowym i jajem sadzonym
|
53 zł
|
Pierogi własnego wykonania |
|
,,ruskie,, ze śmietaną 6 szt. | 30 zł |
Ze szpinakiem i kozim serem z dipem ziołowym 5 szt. | 31 zł |
Z mięsem i okrasą 6 szt. | 32 zł |
Z karpiem i dipem czosnkowym 5 szt. | 38 zł |
Z dziczyzną i boczkiem smażonym z powidłami 6 szt.
|
39 zł
|
Dania obiadowe dla dzieci (porcje dla dzieci przedszkolnych) |
|
,,Strzały Robin Hooda,, grillowane paluszki drobiowe na patyczkach z frytkami i warzywami z masłem | 22 zł |
,,Zielony garniturek,, filecik drobiowy panierowany z ziemniakami z wody z mizerią z ogórka w śmietanie | 22 zł |
,,Papaj,,Kluseczki ze szpinakiem w śmietanie | 20 zł |
Zupa dla dziecka (150ml) wg karty MENU | 12 zł |
Sok dla dziecka (15o ml) jabłkowy
|
5 zł
|
Ciasta i desery ( własne wypieki) |
|
Ciasto kokosowe | 18 zł |
Beza z mascarpone i owocami z polewą owocową | 24 zł |
Puchar lodowy ( 3 gałki) z bitą śmietaną i polewami czekoladową i karmelową z posypką z bakaliową | 28 zł |
Ciasto czekoladowe z kremem toffi i bakaliami |
20 zł |
|
|
Herbaty |
|
Richmount ( smakowe) podawane w dzbanuszku | 16 zł |
Z owocami pomarańczy i korzeniem imbiru z miodem | 16 zł |
Z malinami, cynamonem i wanilią
|
18 zł
|
Kawy |
|
( na życzenie mleko bez laktozy + 2 zł ) | |
Z ekspresu | 9 zł |
Americana | 16 zł |
Cappuccino | 14 zł |
Latte ( z syropem smakowym : wanilia, kokos , amaretto) | 16 zł |
Espresso | 8 zł |
Kawa mrożona z gałką lodów i bitą śmietaną | 20 zł |