Karta menu w restauracji jest zmienna ( w każdym tygodniu nowe propozycje dań z wykorzystaniem produktów sezonowych ). Możliwość zmian niektórych dań każdego dnia .
Nasze MENU powstaje na bazie przygotowanych przez nas przetworów ( powideł , marynat, warzywnych przecierów , musów , pikli ) Menu jest zmienne ,dostosowane do produktów sezonowych .
W ofercie menu , duży wybór win oraz piwa rzemieślnicze z browaru WIDAWA
Menu |
|
Przystawki |
|
Tatar wołowy z żółtkiem i dodatkami z grzankami ( 3 szt.) | 41 zł |
Ser kozi smażony na maśle z gruszką , orzechami Pini z grzankami ( 2 szt.) | 44 zł |
Paluszki drobiowe z grilla z daktylami w bekonie z piklami i dipem BBQ z grzankami ( 2 szt.) | 42 zł |
Carpaccio z marynowanej polędwicy wołowej z oliwą ,kaparami i parmezanem z grzankami ( 2 szt.)
|
49 zł
|
Sałatki ( + 2 grzanki ) |
|
Z wątróbki drobiowej smażonej na maśle z jabłkiem i rodzynkami z sosem owocowym | 42 zł |
Z kozim serem i burakiem z grillowana gruszką z chili i pomidorkami | 44 zł |
Z krewetkami (8 szt.) smażonymi z pomidorkami koktajlowymi na maśle z czosnkiem i pietruszką | 44 zł |
Z smażonym bobem na maśle z jajem sadzonym ,pomidorkami z dipem czosnkowym
|
44 zł
|
Zupy ( 250ml) |
|
Żurek z jajem w chlebku | 35 zł |
Barszcz z kołdunami z jagnięciną |
25 zł |
Rosół z kury z domowym makaronem |
25 zł |
Krem z dyni z prażonymi migdałami |
25 zł |
|
|
Dania obiadowe |
|
Sandacz w sosie kaparowym z ryżem i warzywami na gorąco | 69 zł |
Filet z kaczki w sosie pigwowym z puree i burakami na gorąco |
65 zł |
Goleń wołowa w sosie grzybowym z kluskami i kapusta zasmażaną |
62 zł |
Filet drobiowy z grilla z ziemniakami , z sosem beszamelowym i sałatką vinegrette |
49 zł |
Grillowany ser haloumi z pomidorem i cukinią smażoną na miksie sałat z dipem czosnkowym i jajem sadzonym
|
54 zł
|
Pierogi własnego wykonania |
|
,,ruskie,, ze śmietaną 6 szt. | 36 zł |
Ze szpinakiem i kozim serem z dipem ziołowym 5 szt. | 37 zł |
Z mięsem i okrasą 6 szt. | 38 zł |
Z pstrągiem i warzywami z dipem czosnkowym 5 szt. | 42 zł |
Z dziczyzną i boczkiem smażonym z powidłami 6 szt.
|
45 zł
|
Dania obiadowe dla dzieci (porcje dla dzieci przedszkolnych) |
|
,,Strzały Robin Hooda,, grillowane paluszki drobiowe na patyczkach z frytkami i warzywami z masłem | 24 zł |
,,Zielony garniturek,, filecik drobiowy panierowany z ziemniakami z wody z mizerią z ogórka w śmietanie | 24 zł |
,,Papaj,,Kluseczki ze szpinakiem w śmietanie | 20 zł |
Zupa dla dziecka (150ml) wg karty MENU | 12 zł |
Sok dla dziecka (15o ml) jabłkowy
|
6 zł
|
Ciasta i desery ( własne wypieki) |
|
Beza z mascarpone i owocami z polewą malinową | 24 zł |
Placek z jabłkami na gorąco z gałką loda i karmelem | 22 zł |
Puchar lodowy ( 3 gałki) z bitą śmietaną i polewami czekoladową i karmelową z posypką z bakaliową | 28 zł |
Biszkopt z powidłami malinowymi i kremem z białej czekolady |
20 zł |
Brownie czekoladowe z kremem karmelowym i kruszonką bezową | 20 zł |
Herbaty |
|
Richmount ( smakowe) podawane w dzbanuszku | 18 zł |
Z owocami pomarańczy i korzeniem imbiru z miodem | 20 zł |
Z malinami, cynamonem i wanilią
|
20 zł
|
Kawy |
|
( na życzenie mleko bez laktozy + 2 zł ) | |
Z ekspresu | 9 zł |
Americana | 16 zł |
Cappuccino | 14 zł |
Latte ( z syropem smakowym : wanilia, kokos , amaretto) | 16 zł |
Espresso | 8 zł |
Kawa mrożona z gałką lodów i bitą śmietaną | 20 zł |
Flat white | 18 zł |