MIŁO NAM BĘDZIE GOŚCIĆ PAŃSTWA PODCZAS BIESIAD W GRONIE BLISKICH CZY TEŻ ZNAJOMYCH .

Przygotowaliśmy ofertę na spotkania wigilijne  w restauracji w okresie Świąt . Menu jest przykładowe, w chwili rezerwacji terminu  istnieje możliwość dostosowania menu do Państwa oczekiwań.

W dniach 24, 25, 26 grudnia restauracja jest nieczynna .

I  Zestaw  160  zł /osoba   ( czas imprezy około 1,5 -2  godz.)
Zupa podawana w wazie ( krokiety na paterach)
Barszcz z krokietem z kapustą i grzybami
Danie główne podawane na półmiskach
Sakiewki wieprzowe w sosie grzybowym
Karp z pieca ( filet )
Grillowane ziemniaki  okraszane boczkiem i cebulką
Buraczki zasmażane
Sałatka vinegrette
Deser podawany porcjowo
Mus jabłkowy na ciepło  z gałką lodów waniliowych z karmelem i orzechami prażonymi
Woda mineralna z cytryną i miętą podawana w dzbanku lub kompot owocowy
Kawa z ekspresu ( mleko i cukier podawane osobno) lub herbata czarna z cytryną
II  Zestaw  180 zł/osoba    ( czas imprezy około   2 ,5 -3  godz.)
Przystawka podawana porcjowo
Tatar ze śledzia z piklami i z tościkiem
Zupa podana w wazie
Krem z borowika
Danie główne podane na półmiskach
Karp  z patelni
Filet z kaczki w sosie wiśniowym
Ziemniaki z rozmarynem i cebulką
Jarzyny na  gorąco z masłem i czarnym sezamem
Kapusta z grzybami
Deser podawany porcjowo
Torcik  jabłkowy z bitą śmietaną i prażonymi migdałami
Woda mineralna z cytryną i miętą podawana  w dzbanku lub kompot owocowy
Kawa z ekspresu  lub herbata zwykła z cytryną   podawana wg zamówienia gości
Lampka wina 150ml /osoba  ( wino czerwone lub białe GRUZJA)
III  Zestaw  220zł /osoba    ( czas imprezy około  4-5 godz.)
Zupa podawana w wazie
Krem dyniowy z prażonymi migdałami
Danie główne podawane na paterach
Pieczony karczek w sosie śliwkowym
Filet z jesiotra  z pieczarkami w śmietanie
Puree ziemniaczane
Marynowana cukinia na rukoli ze smakową oliwą rydzową
Pierogi z karpiem
Deser podawany porcjowo
Piernik z mascarpone, powidłami śliwkowymi  i bakaliami  w karmelu
Przystawki w stylu finger food
– Tortilla z ziołowym fromage kiełkami brokuł i chrupiącymi warzywami
– Faszerowane szpinakiem kapelusze pieczarek z plastrem koziego sera
– Jajo z pastą remulade
– Rożki z szynki dojrzewającej nadziewane chrzanowym serkiem
– Terina drobiowa z daktylami i dresingiem limonowym
– Koktajlowe pomidorki nadziewane sałatką rokpol z kaparami
– Tartinki z pastą z wędzonego pstrąga z kawiorem
– Daktyle w bekonie na chutney śliwkowo-imbirowym z chili
– Kompot owocowy w dzbanku lub woda mineralna z cytryną
Kawa z ekspresu  i herbata zwykła   z cytryną  wg zamówienia gości
Lampka wina/150ml – białego  półwytrawnego  lub wino czerwone półwytrawne     ( wina gruzińskie)