MIŁO NAM BĘDZIE GOŚCIĆ PAŃSTWA PODCZAS BIESIAD W GRONIE BLISKICH CZY TEŻ ZNAJOMYCH .
Przygotowaliśmy ofertę na spotkania wigilijne w restauracji w okresie Świąt . Menu jest przykładowe, w chwili rezerwacji terminu istnieje możliwość dostosowania menu do Państwa oczekiwań.
W dniach 24, 25, 26 grudnia restauracja jest nieczynna .
I Zestaw 160 zł /osoba ( czas imprezy około 1,5 -2 godz.) |
---|
Zupa podawana w wazie ( krokiety na paterach) |
Barszcz z krokietem z kapustą i grzybami |
Danie główne podawane na półmiskach |
Sakiewki wieprzowe w sosie grzybowym |
Karp z pieca ( filet ) |
Grillowane ziemniaki okraszane boczkiem i cebulką |
Buraczki zasmażane |
Sałatka vinegrette |
Deser podawany porcjowo |
Mus jabłkowy na ciepło z gałką lodów waniliowych z karmelem i orzechami prażonymi |
Woda mineralna z cytryną i miętą podawana w dzbanku lub kompot owocowy |
Kawa z ekspresu ( mleko i cukier podawane osobno) lub herbata czarna z cytryną |
II Zestaw 180 zł/osoba ( czas imprezy około 2 ,5 -3 godz.) |
---|
Przystawka podawana porcjowo |
Tatar ze śledzia z piklami i z tościkiem |
Zupa podana w wazie |
Krem z borowika |
Danie główne podane na półmiskach |
Karp z patelni |
Filet z kaczki w sosie wiśniowym |
Ziemniaki z rozmarynem i cebulką |
Jarzyny na gorąco z masłem i czarnym sezamem |
Kapusta z grzybami |
Deser podawany porcjowo |
Torcik jabłkowy z bitą śmietaną i prażonymi migdałami |
Woda mineralna z cytryną i miętą podawana w dzbanku lub kompot owocowy |
Kawa z ekspresu lub herbata zwykła z cytryną podawana wg zamówienia gości |
Lampka wina 150ml /osoba ( wino czerwone lub białe GRUZJA) |
III Zestaw 220zł /osoba ( czas imprezy około 4-5 godz.) |
---|
Zupa podawana w wazie |
Krem dyniowy z prażonymi migdałami |
Danie główne podawane na paterach |
Pieczony karczek w sosie śliwkowym |
Filet z jesiotra z pieczarkami w śmietanie |
Puree ziemniaczane |
Marynowana cukinia na rukoli ze smakową oliwą rydzową |
Pierogi z karpiem |
Deser podawany porcjowo |
Piernik z mascarpone, powidłami śliwkowymi i bakaliami w karmelu |
Przystawki w stylu finger food |
– Tortilla z ziołowym fromage kiełkami brokuł i chrupiącymi warzywami – Faszerowane szpinakiem kapelusze pieczarek z plastrem koziego sera – Jajo z pastą remulade – Rożki z szynki dojrzewającej nadziewane chrzanowym serkiem – Terina drobiowa z daktylami i dresingiem limonowym – Koktajlowe pomidorki nadziewane sałatką rokpol z kaparami – Tartinki z pastą z wędzonego pstrąga z kawiorem – Daktyle w bekonie na chutney śliwkowo-imbirowym z chili – Kompot owocowy w dzbanku lub woda mineralna z cytryną |
Kawa z ekspresu i herbata zwykła z cytryną wg zamówienia gości |
Lampka wina/150ml – białego półwytrawnego lub wino czerwone półwytrawne ( wina gruzińskie) |