Serdecznie zapraszamy Państwa do skorzystania z menu wigilijnego na spotkania wigilijne w naszej restauracji . Wszystkie nasze dania powstają z wykorzystaniem produktów regionalnych , oraz na bazie własnych przetworów . W cenę menu jest wliczony wystrój stołu w klimacie świąt .
Przygotowaliśmy dla Państwa dwie ofert .
I oferta biesiadna ( gdzie zupy i dania główne podawane są na półmiskach )
II oferta , kolacja podawana porcjowo ( gdzie dania serwowane są na talerzach dla każdego gościa indywidualnie) .
Rezerwacje terminu są przyjmowane po wpłacie zadatku w wysokości 500 zł ( kwota ta jest odliczana od rachunku końcowego ) . Realizacja zamówień od liczby gości 10 osób . Maksymalnie możemy ugościć do 22 osób. W dniach 24, 25, 26 grudnia restauracja jest nieczynna .
I oferta besiadna :
zestaw za 190 zł/osoba
Przystawka podawana porcjowo
- Tatar ze śledzia z piklami i z tościkiem
Zupa podawana w wazie
- Krem z borowika
Danie główne podawane na półmiskach
- Karp smażony na maśle
- Filet z kaczki w sosie wiśniowym
- Pierogi z dziczyzną
- Kopytka z tymiankiem
- Puree z dynią
- Jarzyny na gorąco z masłem i czarnym sezamem
Deser podawany porcjowo
- Pucharek z musem jabłkowym na ciepło z gałką lodów waniliowych , z karmelem i posypką orzechową
Do posiłku podajemy wodę mineralną z cytryną i miętą lub kompot owocowy w karafkach . Kawa czarna z ekspresu ( mleko i cukier podane osobno) lub herbata zwykła z cytryną wg zamówienia gości . Kieliszek wina ( 150ml) : czerwone lub białe ( wina gruzińskie).
Zestaw za 220zł/osoba
Przystawka podawana porcjowo
- Roladka z suma z grzybami leśnymi na dresingu tymiankowo-cytrynowym
Zupa podawana w wazie
- Krem z pieczonego buraka z kozim serem i migdałami
Danie główne podawane na półmiskach
- Dorsz w ziarnach słonecznika
- Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
- Pierogi z karpiem
- Ziemniaki z rozmarynem i cebulką
- Sałatka vinegrette
- Kapusta zasmażana
Deser podawany porcjowo
- Czekoladowy mus z malinami , bitą śmietaną i ciasteczkiem bezowym
Przekąski w stylu finger-food gdzie 5 szt. przypada z zestawu na osobę
- Kapelusze pieczarek ze szpinakiem z plastrem koziego sera
- Terina drobiowa z daktylami i dresingiem limonkowym
- Jajko z pastą remulade
- Koreczki cievapcici
- Tortilla z warzywami i serkiem ziołowym
- Daktyle w bekonie z chutnej śliwkowo-imbirowym z chili
- Pomidorki koktajlowe nadziewane sałatką rokpol z kaparami
Do posiłku podajemy wodę mineralną z cytryną i miętą lub kompot owocowy w karafkach . Kawa czarna z ekspresu ( mleko i cukier podane osobno) lub herbata zwykła z cytryną wg zamówienia gości . Kieliszek wina ( 150ml) : czerwone lub białe ( wina gruzińskie).
II oferta :kolacja podawana porcjowo
Zestaw 180 zł/osoba ( przystawka 100g , zupa 250 ml , danie główne , deser 150g , kompot owocowy 250 ml )
Z podanych niżej propozycji mogą Państwo skomponować własne menu na spotkanie wigilijne ( gdzie co najmniej 5 porcji z wybranej pozycji powinno być jednakowe ) .
Przystawki do wyboru ( 100g )
- Pasztet z jesiotra w kruchym cieście z musem z dyni i żurawiny
- Sakiewki z ciasta filo z krewetką i borowikiem na chrupiących warzywach z oliwą sezamową
- Tatar z matiasa z piklami i oliwą smakową
- Kapelusze pieczarek ( 2 szt.) nadziewane szpinakiem z serem i dipem czosnkowym
Zupy do wyboru ( 250 ml )
- Consome z kaczki z pierożkami mięsnymi
- Krem imbirowy z pierożkami z indyka
- Krem grzybowy
- Barszcz z uszkami grzybowymi lub z krokietem z grzybami i kapustą
- Krem dyniowy z prażonymi migdałami
Danie główne do wyboru
- Filet z karpia na puree z dyni i pieczarką w maśle
- Dorsz z patelni z borowikiem w śmietanie z kopytkami tymiankowymi i burakami z chrzanem
- Karmazyn z patelni w sosie mango-chili z ryżem jaśminowym i karmelizowaną marchewką z cebulką i czarnym sezamem
- Polędwiczka wieprzowa w sosie pieprzowym z puree i warzywami na gorąco
- Pieczeń z karczku w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną z grzybami
- Filet z kaczki w sosie wiśniowym z kluskami śląskimi i burakami na gorąco
- Cukinia nadziewana warzywami i pieczarkami zapiekana z serem , z puree i sałatką vinegrette
- Dziczyzna w sosie śliwkowym z pieczonym ziemniakiem i brukselką z masłem tymiankowym
Deser do wyboru 150g
- Panna cotta z musem malinowym i bitą śmietaną
- Mus jabłkowy na gorąco z gałką lodów waniliowych i polewą toffi
- Piernik z powidłami i orzechami w karmelu
- Tarta ze śliwką z sosem waniliowym i migdałami prażonymi
