Wigilijne spotkania , propozycje menu .

Przygotowaliśmy dla Państwa specjalne menu na spotkania wigilijne organizowane w naszej restauracji .

Rezerwacje z ustaleniem menu  przyjmowane są od 8  do 28 osób. W cenę menu jest wliczony wystrój stołu w klimacie bożonarodzeniowym .

I  Zestaw  80  zł /osoba  

 Przystawka podawana porcjowo

Roladka z suma milickiego z grzybami leśnymi i dresingiem tymiankowo- cytrynowym, z grzaneczką

Zupa podawana w wazie ( krokiety na paterach)

Barszcz z krokietem z kapustą i grzybami

Danie główne podawane na półmiskach

Roladka z karczku w sosie pieczeniowym

Dorsz z pieczarką w sosie  kokosowym

Grillowane ziemniaki  okraszane boczkiem i cebulką

Buraczki zasmażane

Sałatka vinegrette

Deser podawany porcjowo

Mus jabłkowy na ciepło  z gałką lodów waniliowych z karmelem i kruszonką piernikową

Woda mineralna z cytryną i miętą podawana w dzbanku

Lampka wina czerwonego półwytrawnego /150ml ( Wino  gruzińskie   )

 

 

II  Zestaw  100 zł/osoba    

 

Przystawka podawana porcjowo

Tatar ze śledzia z piklami i z tościkiem

 Zupa podana w wazie

Krem z borowika

Danie główne podane na półmiskach

Karp  z patelni

Szynka wieprzowa  w sosie z grzybów leśnych

Ziemniaki z rozmarynem i cebulką

Jarzyny na  gorąco z masłem i czarnym sezamem

Kapusta z grzybami

Pierogi z karpiem

Deser podawany porcjowo

Torcik  jabłkowy z bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Woda mineralna z cytryną i miętą podawana  w dzbanku , kompot z suszu owocowego

Kawa z ekspresu  lub herbata podawana wg zamówienia gości

Lampka wina wytrawnego /150 ml ( wino gruzińskie)

 

 

III  Zestaw  120 zł /osoba   

 

Zupa podawana w wazie

Krem dyniowy z prażonymi migdałami

Danie główne podawane na paterach

Pieczony karczek w sosie śliwkowym

Filet z suma z pieczarkami w śmietanie

Puree ziemniaczane

Marynowana cukinia na rukoli ze smakową oliwą rydzową

Warzywa blanszowane w maśle z czarnym sezamem

Pierogi z kapustą i grzybami

Deser podawany porcjowo

Piernik z mascarpone i prażonymi orzechami w karmelu

Przystawki w stylu finger food

  • Tortilla z ziołowym fromage kiełkami brokuł i chrupiącymi warzywami
  • Faszerowane szpinakiem kapelusze pieczarek z plastrem koziego sera
  • Jajo z pastą remulade
  • Rożki z szynki dojrzewającej nadziewane chrzanowym serkiem
  • Terina drobiowa z daktylami i dresingiem limonowym
  • Koktajlowe pomidorki nadziewane sałatką rokpol z kaparami
  • Tartinki z pastą z wędzonego pstrąga z kawiorem
  • Daktyle w bekonie na chutney śliwkowo-imbirowym z chili

Kompot z suszu podawany w dzbanku

Kawa z ekspresu  i herbata  z cytryną  wg zamówienia gości

Lampka wina/150ml – białego  półwytrawnego  lub wino czerwone półwytrawne     ( wina gruzińskie)