Spotkania wigilijne w restauracji

Miło nam będzie gościć Państwa podczas biesiad w gronie bliskich czy też znajomych .

Przygotowaliśmy ofertę na spotkania wigilijne  w restauracji w okresie Świąt . Menu jest przykładowe, w chwili rezerwacji terminu  istnieje możliwość dostosowania menu do Państwa oczekiwań.

W dniach 24, 25, 26 grudnia restauracja jest nieczynna .

 

I  Zestaw  160  zł /osoba   ( czas imprezy około 1,5 -2  godz.)

Zupa podawana w wazie ( krokiety na paterach)

Barszcz z krokietem z kapustą i grzybami

Danie główne podawane na półmiskach

Sakiewki wieprzowe w sosie grzybowym

Karp z pieca ( filet )

Grillowane ziemniaki  okraszane boczkiem i cebulką

Buraczki zasmażane

Sałatka vinegrette

Deser podawany porcjowo

Mus jabłkowy na ciepło  z gałką lodów waniliowych z karmelem i orzechami prażonymi

Woda mineralna z cytryną i miętą podawana w dzbanku lub kompot owocowy

Kawa z ekspresu ( mleko i cukier podawane osobno) lub herbata czarna z cytryną

 

 

II  Zestaw  180 zł/osoba    ( czas imprezy około   2 ,5 -3  godz.)

Przystawka podawana porcjowo

Tatar ze śledzia z piklami i z tościkiem

 Zupa podana w wazie

Krem z borowika

Danie główne podane na półmiskach

Karp  z patelni

Filet z kaczki w sosie wiśniowym

Ziemniaki z rozmarynem i cebulką

Jarzyny na  gorąco z masłem i czarnym sezamem

Kapusta z grzybami

Deser podawany porcjowo

Torcik  jabłkowy z bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Woda mineralna z cytryną i miętą podawana  w dzbanku lub kompot owocowy

Kawa z ekspresu  lub herbata zwykła z cytryną   podawana wg zamówienia gości

Lampka wina 150ml /osoba  ( wino czerwone lub białe GRUZJA)

 

III  Zestaw  220zł /osoba    ( czas imprezy około  4-5 godz.)

Zupa podawana w wazie

Krem dyniowy z prażonymi migdałami

Danie główne podawane na paterach

Pieczony karczek w sosie śliwkowym

Filet z jesiotra  z pieczarkami w śmietanie

Puree ziemniaczane

Marynowana cukinia na rukoli ze smakową oliwą rydzową

Pierogi z karpiem

Deser podawany porcjowo

Piernik z mascarpone, powidłami śliwkowymi  i bakaliami  w karmelu

Przystawki w stylu finger food

  • Tortilla z ziołowym fromage kiełkami brokuł i chrupiącymi warzywami
  • Faszerowane szpinakiem kapelusze pieczarek z plastrem koziego sera
  • Jajo z pastą remulade
  • Rożki z szynki dojrzewającej nadziewane chrzanowym serkiem
  • Terina drobiowa z daktylami i dresingiem limonowym
  • Koktajlowe pomidorki nadziewane sałatką rokpol z kaparami
  • Tartinki z pastą z wędzonego pstrąga z kawiorem
  • Daktyle w bekonie na chutney śliwkowo-imbirowym z chili

Kompot owocowy w dzbanku lub woda mineralna z cytryną

Kawa z ekspresu  i herbata zwykła   z cytryną  wg zamówienia gości

Lampka wina/150ml – białego  półwytrawnego  lub wino czerwone półwytrawne     ( wina gruzińskie)