Serdecznie zapraszamy Państwa do skorzystania z naszej oferty na spotkania wigilijne w gronie rodziny, znajomych , przyjaciół , czy imprez firmowych.
Rezerwacje terminów po wpłaceniu zadatku w wysokości 500 zł ( kwota ta będzie odliczona od rachunku końcowego ) . Istnieje możliwość dostosowania menu do Państwa oczekiwań , pytania można kierować pod tel. 605 54 44 98 lub na maila rezerwacje.4poryroku.wroclaw.pl
W dniach 24, 25, 26 grudnia restauracja jest nieczynna.
Menu na kolację wigilijną podawaną porcjowo . ( realizacja kolacji od 10 osób )
*Przystawka
*Zupa
*Danie główne
*Deser
*Kompot owocowy ( 250 ml/osoba ) lub lampka wina gruzińskiego( 100ml )
*Kawa z ekspresu lub herbata czarna z cytryną
Cena zestawu 150 zł / osoba
W cenę menu jest wliczony wystrój stołu ( obrusy , serwetki, dekoracje świąteczne stołu ).
Z podanych niżej propozycji mogą Państwo skomponować sobie własny zestaw
( gdzie co najmniej 5 porcji z wybranej pozycji powinno być jednakowe )
Przystawki do wyboru ( 100g)
- Roladka z suma z grzybami leśnymi na dresingu tymiankowo-cytrynowym
- Grzanka z pasztetem z dorsza z suszonym pomidorem
- Filet z Matyasa na sałacie z piklami i oliwą smakową
- Kapelusze pieczarek ( 2szt.) nadziewane szpinakiem z serem i dipem czosnkowym
Zupy do wyboru ( 250 ml )
- Krem imbirowy z pierożkami z indyka
- Krem z pieczonego buraka z kozim serem i migdałami
- Krem grzybowy
- Barszcz z uszkami grzybowymi lub z krokietem z kapustą i grzybami
- Krem dyniowy z prażonymi migdałami
Danie główne do wyboru
- Karp z pieca na puree z dyni i pieczarką w maśle
- Dorsz z patelni z borowikiem w śmietanie z kopytkami tymiankowymi i burakami z chrzanem
- Karmazyn z patelni w sosie mango-chili z ryżem jaśminowym i karmelizowaną marchewką z cebulką i czarnym sezamem
- Polędwiczka wieprzowa w sosie pieprzowym z puree i burakami na gorąco
- Pieczeń z karczku w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną z grzybami
- Cukinia nadziewana warzywami i pieczarkami zapiekana serem z puree , salsą paprykową i sałatką vinegrette
Deser do wyboru
- Mus jabłkowy na gorąco z gałką lodów i polewą toffi
- Pana cotta z musem malinowymi bitą śmietaną
- Piernik z powidłami i orzechami w karmelu
- Placek jabłkowy z karmelem i posypką orzechową