Spotkania wigilijne 2023r.

Serdecznie zapraszamy Państwa do skorzystania z naszej oferty na spotkania wigilijne w gronie rodziny,  znajomych ,  przyjaciół ,  czy imprez firmowych.

Rezerwacje terminów po wpłaceniu zadatku w wysokości 500 zł ( kwota ta będzie odliczona od rachunku końcowego ) . Istnieje możliwość dostosowania menu do Państwa oczekiwań , pytania można kierować pod tel. 605 54 44 98 lub na maila rezerwacje.4poryroku.wroclaw.pl

W dniach 24, 25, 26 grudnia restauracja jest nieczynna.

 Menu  na kolację wigilijną podawaną porcjowo .                                                                                                                                                               ( realizacja kolacji od 10 osób )
*Przystawka
*Zupa
*Danie główne
*Deser
*Kompot  owocowy ( 250 ml/osoba ) lub lampka wina gruzińskiego( 100ml )
*Kawa z ekspresu lub herbata czarna z cytryną
Cena zestawu                                            150 zł / osoba

W cenę menu jest wliczony wystrój stołu ( obrusy , serwetki, dekoracje świąteczne stołu ).

 Z podanych niżej propozycji mogą Państwo  skomponować sobie własny zestaw
( gdzie  co najmniej  5 porcji z wybranej pozycji powinno być jednakowe )

 

Przystawki do wyboru ( 100g)

  • Roladka z suma z grzybami leśnymi na dresingu tymiankowo-cytrynowym
  • Grzanka z pasztetem z dorsza z suszonym pomidorem
  • Filet z Matyasa na sałacie z piklami i oliwą smakową
  • Kapelusze pieczarek ( 2szt.) nadziewane szpinakiem z serem i dipem czosnkowym

 

Zupy do wyboru ( 250 ml )

  • Krem imbirowy z pierożkami z indyka
  • Krem z pieczonego buraka z kozim serem i migdałami
  • Krem grzybowy
  • Barszcz z uszkami grzybowymi lub z krokietem z kapustą i grzybami
  • Krem dyniowy z prażonymi migdałami

           

Danie główne do wyboru

  • Karp z pieca na puree z dyni  i pieczarką w maśle
  • Dorsz z patelni z borowikiem w śmietanie z kopytkami tymiankowymi i burakami z chrzanem
  • Karmazyn z patelni w sosie mango-chili z ryżem jaśminowym i karmelizowaną  marchewką z cebulką i czarnym sezamem
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie pieprzowym z puree i burakami na gorąco
  • Pieczeń z karczku w sosie pieczeniowym  z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną z grzybami
  • Cukinia nadziewana warzywami i pieczarkami zapiekana serem z puree , salsą paprykową i sałatką vinegrette

               

Deser do wyboru

  • Mus jabłkowy na gorąco z gałką lodów i polewą toffi
  • Pana cotta z musem malinowymi bitą śmietaną
  • Piernik z powidłami i orzechami w karmelu
  • Placek jabłkowy z karmelem i posypką orzechową