Spotkania wigilijne 2022r.

Serdecznie zapraszamy Państwa do skorzystania z możliwości   zorganizowania uroczystej kolacji wigilijnej w naszej restauracji .

Zestawy realizujemy od liczby gości 10 osób.

W naszej restauracji możemy ugościć do 22 osób .  Rezerwacje przyjmujemy po wpłaceniu zadatku w wysokości 500 zł ( kwota ta jest odliczana od rachunku końcowego ) . Dopłata za kolację , w dniu imprezy , po zakończeniu .

Tel. kontaktowy 605 54 44 98

Pytania o ofertę prosimy kierować  : www.4poryroku.wroclaw.pl    Propozycje prześlemy pocztą ( menu dostosujemy do Państwa oczekiwań ).

Przykładowe Menu

I  Zestaw  150  zł /osoba   ( czas imprezy około 2 -2,5 godz.)

Zupa podawana w wazie ( krokiety na paterach)

Barszcz z krokietem z kapustą i grzybami

Danie główne podawane na półmiskach

Sakiewki wieprzowe w sosie grzybowym

Karp z pieca ( filet )

Grillowane ziemniaki  okraszane boczkiem i cebulką

Buraczki zasmażane

Sałatka vinegrette

Deser podawany porcjowo

Mus jabłkowy na ciepło  z gałką lodów waniliowych z karmelem i orzechami prażonymi

Woda mineralna z cytryną i miętą podawana w dzbanku lub kompot owocowy

Kawa z ekspresu ( mleko i cukier podawane osobno) lub herbata czarna z cytryną

 

II  Zestaw  180 zł/osoba    ( czas imprezy około 3-3,5 godz.)

Przystawka podawana porcjowo

Tatar ze śledzia z piklami i z tościkiem

 Zupa podana w wazie

Krem z borowika

Danie główne podane na półmiskach

Karp  z patelni

Filet z kaczki w sosie wiśniowym

Ziemniaki z rozmarynem i cebulką

Jarzyny na  gorąco z masłem i czarnym sezamem

Kapusta z grzybami

Deser podawany porcjowo

Torcik  jabłkowy z bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Woda mineralna z cytryną i miętą podawana  w dzbanku

Kawa z ekspresu  lub herbata zwykła z cytryną   podawana wg zamówienia gości

Lampka wina wytrawnego /150 ml ( wino gruzińskie)

 

III  Zestaw  210zł /osoba    ( czas imprezy około 4-5 godz.)

Zupa podawana w wazie

Krem dyniowy z prażonymi migdałami

Danie główne podawane na paterach

Pieczony karczek w sosie śliwkowym

Filet z suma z pieczarkami w śmietanie

Puree ziemniaczane

Marynowana cukinia na rukoli ze smakową oliwą rydzową

Pierogi z karpiem

Deser podawany porcjowo

Piernik z mascarpone, powidłami śliwkowymi  i bakaliami  w karmelu

Przystawki w stylu finger food

  • Tortilla z ziołowym fromage kiełkami brokuł i chrupiącymi warzywami
  • Faszerowane szpinakiem kapelusze pieczarek z plastrem koziego sera
  • Jajo z pastą remulade
  • Rożki z szynki dojrzewającej nadziewane chrzanowym serkiem
  • Terina drobiowa z daktylami i dresingiem limonowym
  • Koktajlowe pomidorki nadziewane sałatką rokpol z kaparami
  • Tartinki z pastą z wędzonego pstrąga z kawiorem
  • Daktyle w bekonie na chutney śliwkowo-imbirowym z chili

Kompot owocowy w dzbanku lub woda mineralna z cytryną

Kawa z ekspresu  i herbata zwykła   z cytryną  wg zamówienia gości

Lampka wina/150ml – białego  półwytrawnego  lub wino czerwone półwytrawne     ( wina gruzińskie)